
Der er dem, der kan lide drinks, og så er der dem, der kan lide drinks (!). Som ung vænner man sig typisk til indstillingen om, at det bare skal være den billigst mulige drink, man drikker. Men når man når et vist punkt, er der også noget stilet over at kunne diske op med en lidt lækrere og mere eksklusiv drink, når der er gæster. Prisforskellen er slet ikke lige så stor som den kvalitetsmæssige forskel.
Hav tre lækre drinks på hånden
Her kommer et konkret forslag på, hvordan du imponerer gæsterne, og samtidig sørger for at have nogle hyggelige selskaber i dit hjem. I stedet for, at du eller I køber ind sammen, eller at du er afhængig af, hvad folk medbringer, så er det en god idé altid at have noget klar i baghånden.
Det vil sige, sørg for at have nogle forskellige typer spiritus og blandingsting på lager, også selvom du ikke umiddelbart har planer om at have drikkende gæster.
Her kan det for eksempel være en idé at have tingene til tre konkrete og lækre drinks på lager. Det vil sige, gå ned og køb tre lækre flasker alkohol. Det kunne, som eksempel, være en god vodka, en god rom og en god gin. Selvfølgelig skal du vælge ud fra, hvad du selv kan lide, for det kunne lige så vel være en whisky, en cointreau og en snaps, eller noget helt andet.
Skal du købe en gin, så lad være med at købe det billigste kopiprodukt bag kassen i dit lokale supermarked. Tag i stedet i likørbutik og spørg ind til de forskellige typer gin, spendér lige dét mere, så den for eksempel koster 200 eller 300 i stedet for 80. Du kan også researche på nettet, og købe noget som for eksempel en ginato clementino gin. Med andre ord behøver det ikke at være verdens dyreste gin eller rom eller noget, men bare det at du har kigget efter en særlig en, hæver oplevelsen op til et helt andet niveau.
Lækre blandingsprodukter
Nøjagtigt det samme gælder blandingsprodukterne. I stedet for de billigste tonicvand til to kroner, kunne man have en ordentlig flaske stående på køl. Sørg for at have gode isterninger i fryseren, en lækker ingefærøl og så videre.
Igen, det behøver ikke at være en overflod af varer til drinks, bare nok til at lave et par forskellige. Ligeledes behøver der heller ikke være nok til en hel fest af hver drink, bare nok til at dine almindelige gæster kan få noget lækkert til ganen, hvis de nu skulle være tørstige.
Forestil dig, at I hos dig mødes til en rolig og hyggelig middag med nogle venner, hvor I måske drikker en flaske vin eller en øl, men ingen har regnet med mere end det. Stemningen udvikler sig til lidt mere, men I har ikke sørget for mere at drikke.
Forestil dig, hvor lækkert det kunne være, hvis du i ethvert tilfælde var i stand til at diske op med noget, som er langt lækrere, end hvad nogen af dine gæster kunne forestille sig. Hvem vil ikke gerne være den ven?