Trulli

Annonce

Når det kommer til behandling og terapi ved en psykolog, så er det vigtigt at understrege, at alle mennesker er forskellige. Og selvom flere mennesker kan stå med de samme udfordringer, så er det ikke ensbetydende med, at de skal hjælpes på samme måde. Derfor er det også utrolig vigtigt at finde en psykolog, som tager højde for dette. Det gælder i den grad også, når vi snakker om ludomanibehandling. 

Kort oprids af hvad ludomani er

For at gøre det helt tydeligt, så er ludomani en afhængighed af pengespil. Og selvom du måske ikke er klar over det, så kan ludomani være lige så indgribende og vanedannende en afhængighed som f.eks. et alkoholmisbrug eller stofmisbrug. Det er derfor heller ikke så underligt, at der er gode behandlingsmuligheder at finde landet over. 

Derfor skal du bryde med din ludomani 

Det at være afhængig af pengespil kan få en dominerende rolle i din hverdag. Det der sker under en afhængighed er nemlig, at trangen til at spille bliver svær at kontrollere. Af den grund kan dine tanker og dine handlingerne også komme til at rette sig mod, hvornår du kan spille igen. 

Som med enhver anden afhængighed, så kan ludomani også få konsekvenser for, om du kan passe dit arbejde, og om du er i stand til at opretholde dine sociale relationer. Derudover kan det også få vidtrækkende konsekvenser for din privatøkonomi. De ting der er opremset her giver i sig selv gode grunde til, at du bør opsøge behandling – og selvfølgelig behandling der retter fokus mod de områder, hvor du har mest brug for hjælp.

Ludomanibehandling der matcher dine behov

Noget som i den grad påvirker, hvor effektiv og god din ludomanibehandling er, er at behandlingen også matcher dine behov. Det vil sige, at psykologen er i stand til at hjælpe og støtte dig på lige de områder, hvor du har brug for det. Dette kan naturligvis virke som en selvfølge, men det kræver alligevel en erfaren og dygtig psykolog, når behandlingen skal foregå på denne måde. 

Uanset hvilken psykolog du måtte opsøge, når du skal have ludomanibehandling, så kan du mere eller mindre være sikker på, at terapien også centrerer sig om dine behov. Der er derfor også alle gode grunde til, at du tager skridtet og opsøger hjælp, så du kan få bugt med din afhængighed. 

Skulle du have en præference ift. hvordan behandlingen foregår, så kan du oftest vælge mellem online terapi, et online e-læringsforløb og at du selvfølgelig dukker op i den klinik, din kommende psykolog har.