Trulli

Har du altid ønsket at få hund? Eller plager børnene for at få hund? Måske har du lige mistet en og overvejer, hvornår du er klar til hund igen. En hund tilfører i hvert fald en masse glæde i ens liv, og har man først prøvet at have hund, vil man ofte savne ikke at have en.

Menneskets bedste ven

Der er en grund til at hunden bliver kaldt menneskets bedste ven, for en hund er det mest loyale kæledyr, man kan forestille sig. En hund bliver ovenud begejstret for at se sin ejer træde ind ad døren, og det er uanset, om man har været væk i ti minutter eller ti timer. Man kan føle sig som en hel rockstjerne med den velkomst, man får. Derudover har man en fast gå-makker. En hund er nemlig altid klar til en gåtur med sin ejer, og da de fleste mennesker godt ved, at det er sundt at komme ud at gå, er anskaffelsen af en hund bedre end et medlemskab i et fitnesscenter.

Der findes mange forskellige hunderacer, og nogle er mere kendte end andre. Tænker man, at en stor hund vil være et passende valg, kan man undersøge, om en dogue de bordeaux kunne have interesse. Det er en stor hund, som kan komme op at veje omkring 60-70 kg. Racen er forholdsvis sjælden i Danmark, så her ser man ikke så mange af slagsen, men der er tale om en hund, som er lige så venlig, som den er stor. Derfor kan en hund som dogue de bordeaxen også bruges som familiehund.

På vagt om natten

Denne hund har kort pels og kræver derfor ikke hundefrisør. Den har et moderat behov for motion, så den skal naturligvis ud hver dag og bevæge sig. Og så skal den naturligvis have noget lydighedstræning. Alle hunde har behov for en eller anden form for opdragelse, men især store hunde skal trænes i lydighed helt fra starten. Hvad, der virker nuttet og sjovt med en hundehvalp, kan hurtigt udvikle sig i en uheldig retning med en dogue de bordeaux, som kommer op på en kampvægt, som måske tangerer hundeejeren selv. Af den grund skal man eksempelvis undgå at vænne denne hund til at sidde på skødet eller komme op at bære, for så vil den forsøge at fortsætte denne dejlige vane som voksenhund, og det er ikke alle, som gider det, efter hunden er fuldvoksen.

Med sin størrelse og beskyttertrang overfor sin familie er dogue de bordeaux hunden en oplagt vagthund derhjemme. Bor man alene, eller har man en ægtefælle, som arbejder om natten, vil nogle finde tryghed i at have en stor hund i hjemmet særligt om natten. De fleste indbrudstyve vil helt sikkert tage benene på nakken bare ved synet af en hund på denne størrelse. Og som mange boligejere allerede ved, har en god vagthund en mere præventiv virkning end et alarmsystem, når det kommer til indbrud, da de fleste indbrudstyve er verdensmestre i at ignorere hyletonen fra alarmen, de få minutter indbruddet står på.