Trulli

Naturmaterialer har bare altid skabt en helt særlig stemning i boligen.
Elsker du også det rustikke materiale og de flotte naturlige farver fra et plankebord, så skal det måske være din næste tilføjelse til boligens indretning.

Der findes mange flotte og unikke plankebord med stole eller bænk til på markedet, så hvordan finder du lige det helt rigtige til dit hjem, læs med her og find ud af det.

Bord

Vælg materiale

Først og fremmest skal du vælge et materiale som du godt kan lide udseendet på, der er nemlig rigtig stor forskel på fyrtræ og egetræ.

Du kan finde plankeborde i stort set alle træsorter, og dertil kan de så enten være ubehandlet eller behandlet. Synes du det er overskueligt kan du evt. starte med at vurdere om du vil have et lyst eller et mørkt bord, så har du allerede sorteret en del fra.

Dit budget

Det er de færreste der er ligeglad med prisen på et plankebord, men det er nok en god ide at starte med at kigge på dit budget.

Hvor meget du har til rådighed kommer nemlig også til at bestemme lidt om hvilket plankebord du kan få.

De billige plankeborde, alt efter størrelse selvfølgelig, starter fra ca. 5.000 kr. hvor et dyrt plankebord i god træ kan koste op mod 35.000

Et plankebord er dog et bord du formentlig kan have resten af dit liv, så hvis du deler omkostningerne ud på bordets levetid, så lyder det knapt så voldsomt. 

Spisebord

Unikt plankebord

Et plankebord har pga. det levende træ altid sit helt eget unikke look, men der er dog alligevel mange steder der bliver produceret standardmodeller.

Det er klart det billigste at købe dit plankebord fra en forhandler der masse-producerer, men du kan på den anden side, også vælge at gå efter at få et unikt og håndlavet plankebord.

Der findes en del forhandlere på nettet der laver plankeborde på bestilling.

Alternativt hvis du har lidt håndværker-tække, er det også muligt at lave sit eget plankebord, så er du i hvert fald sikker på at det er unikt.