Trulli

Har du en arkitekttegnet drøm?

Står du med en nøgen byggegrund og mangler inspiration til udformningen af dit nye drømme hjem? Der findes et hav af eksempler på forskelligere typer af huse, når du eksempelvis søger på internettet. Det er ikke alle der synes at udvalget af tidligere opførte typehuse, er noget for dem.

Det kan være, at du synes at de mangler et personligt præg, måske finder du, at de har et kedeligt udseende som ikke lever op til dine forventninger? Uanset årsagen er der en del muligheder forrude.

Hvad indebærer et arkitekttegnet hus?

Imod sætning til almindelige typehuse, er de fleste arkitekthuse ikke prædefineret, selvfølgeligt afhængig af, hvad du har I tankerne omkring design. Hvis du ikke vælger at følge tidligere udførte hus modeller, er der en del rum for kreativ frihed.

I teorien sætter fantasien grænser, når det kommer til arkitekttegnede huse, men der findes et par faktorer man skal have in mente.

Vigtige faktorer

En af dem er din grund og dets omgivelser, afhængig af dit projekts omfang og særlige detaljer i forhold til udseendet, kan der være nogle særlige regler indenfor f.eks. Byggeloven, som du skal være særlig opmærksom på.

Herunder er det vigtigt at søge om byggetilladelse fra kommunen, samt undersøge om den pågældende grund ikke har noget fredskov, skjulte olietanke mv. Det kan få konsekvenser for dit byggeri, hvis du bygger inden du har udført forarbejdet.

En anden faktor er dit overordnet budget, hvilket har en indflydelse på alt dit foretagende – lige fra materialevalg til selve udformningen af dit drømme hjem.

Din drøm er overkommelig

Mange tror at det koster kassen at opføre et arkitekttegnet hus, hvilket også delvist er korrekt. Opførelsen afhænger ligesom ved alt andet byggeri af dit budget, men dette er ikke ensbetydende med at drømmen er langt fra realiserbar. Der findes i dag en del muligheder indenfor en overkommeligpris, hvilket kan være værd at undersøge, inden du kaster håndklædet i ringen.