Trulli

Mange unge mennesker venter spændte på den dag, hvor de kan få mulighed for at flytte hjemmefra. De kan få deres eget hjem og vende mor og fars vågende blik ryggen. Der er dog også en masse ting at huske, når man skal flytte hjemmefra. Ellers så kan manglen på forældrenes reprimander lynhurtigt blive ensbetydende med, at lejligheden bliver til en ildelugtende bule og aftensmaden bliver til take away. Det er nok næppe derfor, de fleste drømmer om at flytte hjemmefra.

Husk rengøringsmidler

Hvor skal du sove i nat?

Først og fremmest skal du selvfølgelig vide, at du har et sted at flytte til. Mange flytter hjemmefra i forbindelse med studiet, men det betyder også, at en lille lejlighed sagtens kan ende med at koste det hvide ude af øjnene. Sørg derfor gerne for at være hurtigt ude af starthullerne, så du kan sammenligne priser. Lige meget hvor meget, du føler dig hjemme i processen, bør du desuden også lade mindst et andet par øjne kigge på lejekontrakten. Sådan sørger du for at få mest ud af pengene.

Få flere øjne på kontrakten

Hav styr på det praktiske

Når du så endelig har dit helt eget sted, er der desværre også betragteligt flere kvadratmeter, der lige pludselig er dit ansvar. Er der noget, der går i stykker, er det dit ansvar. Er lejligheden beskidt, er det dit ansvar at gøre den ren. Særligt sidstnævnte er noget, du allerede nu bør få gjort til en vane. Der er i hvert fald ingen, der ønsker at besøge dig i en beskidt, ildelugtende lejlighed. Heldigvis kræver det ikke meget andet end en ugentlig vane, noget godt og desinficerende rengøringsmiddel og måske et par internetvideoer som guide, før du kan prale af et relativt rent hjem. Ellers har du med al sandsynlighed også stadig den livline, der hedder ring til mor. Mødre har det bare med at have styr på den slags. Også når man er flyttet hjemmefra.

Rengøringsmidler er dog langt fra det eneste, der kan være nødvendigt men ikke ligefrem åbenlyst, når man flytter hjemmefra. Som dagene går og du får taget køkkenet i brug, vil du også opleve, at du mangler en masse køkkenredskaber. Der er trods alt en grund til, at dine forældre lader til at samle på køkken-dippedutter. Måske mangler du ens tallerkner, et rivejern eller ”den der ting til at skille blommen fra hviden”. Heldigvis kan en tur i den lokale genbrugsforretning hjælpe dig med meget af den slags. Så er du klar til at flytte hjemmefra.