Trulli

Har du også en mental to-do liste, der bare aldrig bliver gjort færdig. I stedet for at listen bliver kortere, bliver den rent faktisk længere. Vi får følelsen af at vi aldrig når noget som helst, og man kan faktisk gå hen og blive deprimeret af det. Så hvad skal man gøre for at være mere proaktiv, og mindre reaktiv?

hund og dør

Skriv din to-do liste ned på papir 

Det drejer sig simpelthen om at lave en god gammeldags huskeliste. Det et en fantastisk ide at skrive din to-do liste ned på et stykke papir eller i en notesbog, fordi det tvinger dig til at formulere præcist hvad det er, du vil have udrettet. Og det giver en fantastisk positiv følelse når du så endelig kan sætte flueben ved noget. Eller at strege det ud. Følelsen af at have opnået noget giver dig lyst til at opnå endnu mere. 

Hvad kan jeg starte med?

Du skal selvfølgelig skrive alt ned der skal opnås, ellers bliver det nok ikke gjort. Du kan også sagtens have en liste gående derhjemme og en på arbejdet. Og du kan også skrive selv de lidt mere uhåndterlige ting på, såsom at få indhentet information om hvordan du sparer på el, vand og varme, såsom hos  www.energinfo.dk. For hvem vil ikke gerne spare penge på disse fornødenheder? Der er sket så meget indenfor solceller, elpærer og varmeudvikling, at det er rart at finde information på ét og samme sted. Og hvis det hele samtidigt er mere miljøvenligt end din nuværende løsning, så er det jo ren win-win. 

Huskeseddel med flueben

Hvad står der ellers på listen?

Der er ofte nogle hyppigt forekomne emner på en to-do liste. Hvem ønsker ikke at komme i bedre form, spise sundt og have mere tid med familien? Du har måske allerede anskaffet dig en hund, så du netop kan komme ud og få rørt dig lidt mere, måske endda sammen med familien. Men husk, din nye motions-partner kræver også lidt forberedelse. Der skal ordnes forsikring til hunden, vaccinationer osv. og hele huset skal hundesikres. Der er garanteret nogle ting du ville værdsætte hvis de blev gennemgnavet og savlet til. Og du skal selvfølgelig have sat hele to flueben så snart du får både bestilt en hundelem og når den er sat i døren. Se her, hvis du vil finde en hundelem til din hoveddør, så din hund kan lukke sig selv ud i haven.