Trulli

Et liv med arbejde, børn, partner, familie, fritidsaktiviteter, sport, lægebesøg og frisøraftaler giver nogle gange slemme hovedpiner. Hvornår skal der nogensinde blive tid til at realisere din yogadrømme, og hvornår kommer tiden til at ringe til skat og få udredet skattevanskelighederne? 

Hverdagen bliver kortere og kortere med alderen. Der er så mange pligter og opgaver, som blot udføres på autopilot. 

Prøv for en gangs skyld at trække stikket og lade dig overvælde af det store og rolige ingenting. 

vejrtrækning

Træk den friske luft ind

Det kan være svært at finde tid og luft til det hele. Med en stresset hverdag bliver der ikke altid tid til, at du kan sidde i lejligheden eller huset og trække vejret helt ned i maven. 

Stress og ubehag eller bare sidespringshandlinger kan opstå selv i din egen bolig. Hvorfor det er svært at slappe helt af og koble helt fra, når du er derhjemme. Netop derfor er det oplagt at søge ud fra hjemmet og ud i landet, hvor du kan finde hjælp til din indre ro. 

Det kunne være turen gik til Karrebæksminde på en behagelige ferie. Den skønne by på Sydsjælland har mange af de faktorer, som skal til, når roen skal trækkes ind med den friske luft. I Karrebæksminde har de en lille hyggelig havn, en stor nabo i Næstved med masser af kultur. Og vigtigst af alt, så har Karrebæksminde en ro og afslappet attitude, som kan dulme hverdagen hårde tarv i din krop og dit sind. 

Når vandreture gøres i skoven eller langs kysten, bliver der endelig tid til at trække vejret. Bare for en gang skyld være til stede i landskabet, som en lille prik på den store planet – bare lige i to sekunder. 

Pust ud efter en begivenhedsfuld dag

På turen som denne bliver du fuld af stille åbenbaringer, om hvordan du skal indrette din hverdag bedre. Så der kommer mere tid til at trække vejret og tage den lidt mere med ro. 

Når hverdagen kan holdes ud i strakt arm, kan du bedre få øje på de mange facetter og underlige former, som den har. Med det syn, er det nemmere at finde ud af, hvordan du kan få bedre tid til at puste ud. 

100 forskellige planer på en uge, hvor halvdelen ikke bliver løst, giver ikke en sund tilværelse. Det giver stress og ubehag i kroppen. I stedet skulle du prøve med et simplere skema og en kalender, hvor du kan krydse af, eftersom planerne bliver løst. 

badeferie

At lave ingenting er også en aktivitet

Det er ikke en bedre og mere struktureret planlægning, du higer efter. Det er mindre planlægning. Det du søger er mere tid. Fjern nogle af dine møder, planer og underlige aktiviteter fra kalenderen. 

Hvis du bliver stresset af at skulle til yoga, i biografen eller har planer med en gammel ven eller veninde, hvad er så formålet med disse. Hvorfor ikke give dig selv lov til at få en plads på kalenderen, hvor der bare er blankt. Sluk din computer og telefon og lav ingenting – så længe du kan.