Trulli

Har du søvnproblemer? Der er mange forskellige ting, der kan påvirke vores søvn, og dit soveværelse er en af de ting. Det kræver ikke så meget at ændre på det, så man kan lige så godt få det gjort, så du ved, at dit soveværelse er det mest optimale sted at få en god nats søvn.

 Lyst soveværelse

Den bedste seng

Sengen er soveværelsets centrum. En dårlig madras kan forårsage rygsmerter, og det kan sidde sammen med, at du sover dårligt. Sengens udseende kan også have en betydning; du skal have en seng, der skaber harmoni og balance i rummet, så du ikke bliver distraheret, når du skal sove. 

Du skal ikke ligge og tænke over, at du er utilfreds med din seng; du skal have en god seng, som du er glad for.

Den rette temperatur

Værelsets temperatur har også indflydelse på din søvn. Hvis værelset er for varmt, kan det være svært at finde ro, og du kan vågne midt om natten, fordi du sveder. Er værelset for koldt, er det næsten umuligt at falde i søvn. 

Dog er det generelt anbefalet at sove i et lokale, der er lidt køligt, så kan du rigtig putte dig under din varme dyne. Det er altid nemmere at tage mere tøj på end at blive ved med at tage tøj af.

Få styr på lyset

Sidst, men ikke mindst; rummets lysindfald kan påvirke din søvn. Har du de rigtige gardiner? Er gardinerne med mørklægning, eller lyser solen og gadens lygtepæle hele værelset op? Vores hjerne udgiver automatisk et stof, der gør os trætte, når det er mørkt. Hvis dit soveværelse er lyst, når du prøver at sove, får du ikke lige så meget af det stof, som du har brug for. Det kan også forstyrre din nattesøvn; det er der ingen grund til, at du skal leve med.

Kvinde der sover

Sov godt!

Søvn er altafgørende for vores daglige funktion og humør, så det er vigtigt, at du får den søvn, du har brug for. Du kan ligeså godt forbedre dit soveværelse for at se, om det kan hjælpe på din nattesøvn. Gør det ikke, har du i det mindste udelukket den grund. Men du kan godt regne med, at det vil have en effekt, hvis du har en ordentlig seng, en behagelig temperatur og et mørkt rum. Hvem ved, måske har dit soveværelses indretning mere effekt på din søvn, end du tror?