Trulli

Hunde gøer af mange forskellige årsager, hvoraf de fleste er relateret til deres behov for at kommunikere med andre hunde eller mennesker. Men hvorfor piver min hund og hvorfor gøer den.Gøen er en naturlig måde for hunde at udtrykke sig på, og det kan være meget nyttigt til at kommunikere behov eller ønsker. Overdreven gøen kan dog være en plage og kan endda føre til problemer som f.eks. støjklager fra naboerne. Hvis du kæmper med en hund, der gøer for meget, er der nogle ting, du kan gøre for at hjælpe den med at stoppe.

Hunde gøer af mange forskellige årsager, men de mest almindelige årsager er enten for at kommunikere med andre hunde eller mennesker, eller fordi de er ophidsede eller bange. Hunde gøer, når de leger med hinanden, når de vil have opmærksomhed fra deres ejere, når de ser noget, der skræmmer dem, og når de hører noget, som de tror, kan være farligt. Det er vigtigt at forstå, hvorfor din hund gøer, for at kunne løse problemet korrekt.

Gøen kan inddeles i tre forskellige typer: advarselsgøen, opmærksomhedssøgende gøen og generende gøen.

Advarselsgøen er normalt kort og skarp og bruges af hunde til at advare andre om fare. Opmærksomhedssøgende gøen er normalt længere og mere gentagende og bruges af hunde til at få deres ejeres opmærksomhed. Generende gøen er netop det – en gene – og kan omfatte gøen uden nogen åbenlys grund eller gøen i længere perioder.

Hvis du er i stand til at afgøre, hvilken type gøen din hund udviser, vil du kunne løse problemet mere effektivt. Hvis din hund f.eks. gøer, fordi den er bange, skal du hjælpe den til at føle sig mere sikker; men hvis din hund gøer for at få opmærksomhed, skal du begynde at ignorere den, når den gøer. Kontakt en træner eller adfærdsforsker for at få mere specifikke råd om, hvordan du kan løse din hunds gøproblem.

Der er nogle få ting, du kan gøre for at hjælpe din hund med at holde op med at gø. Det vigtigste er at være konsekvent i din træning. Hvis du kun siger til din hund, at den skal holde op med at gø, når den generer nogen, vil den begynde at forstå, at den kun må gø, når der er et problem. Den bedste måde at stoppe gøen helt på er ved at lære din hund at “tale” og “stille” på stikord.

Begynd med at lære din hund at lære signalet “speak”. Når din hund gøer, skal du sige “speak” og derefter give den en godbid. Gør dette et par gange, indtil din hund forstår, hvad du vil have den til at gøre. Lær derefter din hund “stille”-kommandoet. Når din hund gøer, skal du sige “stille” og derefter give den en godbid. Ligesom med signalet “speak” skal du gøre dette et par gange, indtil din hund forstår, hvad du vil have den til at gøre. Når din hund kender begge signaler, skal du sætte dem sammen. Sig “speak”, og når din hund gøer, siger du “quiet” og giver den en godbid. Sørg for at øve dette ofte, så din hund vil reagere konsekvent.

Hvis du kæmper med en hund, der gøer for meget, er der nogle ting, du kan gøre for at få den til at holde op. Det vigtigste er, at du er konsekvent i din træning. Hvis du kun siger til din hund, at den skal holde op med at gø, når den generer nogen, vil den begynde at forstå, at den kun skal gø, når der er et problem.

Den bedste måde at stoppe gøen helt på er at lære din hund at “tale” og “stille” på kommando. Begynd med at lære din hund at lære “tale” signalet. Når din hund gøer, skal du sige “speak” og derefter give den en godbid. Gør dette et par gange, indtil din hund forstår, hvad du vil have den til at gøre. Lær derefter din hund kommandoen “stille”. Når din hund gøer, skal du sige “stille” og derefter give den en godbid. Ligesom med signalet “speak” skal du gøre dette et par gange, indtil din hund forstår, hvad du vil have den til at gøre. Når din hund kender begge signaler, skal du sætte dem sammen. Sig “speak”, og når din hund gøer, siger du “quiet” og giver den en godbid. Sørg for at øve dette ofte, så din hund reagerer konsekvent.

Hvis du kæmper med en hund, der gøer for meget, er der nogle ting, du kan gøre for at få den til at holde op. Det vigtigste er, at du er konsekvent i din træning. Hvis du kun siger til din hund, at den skal holde op med at gø, når den generer nogen, vil den begynde at forstå, at den kun skal gø, når der er et problem.

Den bedste måde at stoppe gøen helt på er at lære din hund at “tale” og “stille” på kommando. Begynd med at lære din hund “snak”-signalet. Når din hund gøer, skal du sige “tal” og derefter give den en godbid. Gør dette et par gange, indtil din hund forstår, hvad du vil have den til at gøre. Lær derefter din hund kommandoen “stille”. Når din hund gøer, siger du “stille”, og så giver du den en godbid. Ligesom med signalet “speak” skal du gøre dette et par gange, indtil din hund forstår, hvad du vil have den til at gøre. Når din hund kender begge signaler, skal du sætte dem sammen. Sig “speak”, og når din hund gøer, siger du “quiet” og giver den en godbid. Sørg for at øve dette ofte, så din hund reagerer konsekvent.

Hunde gøer af mange forskellige årsager, hvoraf de fleste er relateret til deres behov for at kommunikere med andre hunde eller mennesker. Gøen er ofte et forsøg fra hundens side på at få opmærksomhed, advare andre om fare eller blot lege. Det er vigtigt at forstå, hvorfor din hund gøer, for at kunne løse problemet korrekt. Hvis du kæmper med en gøende hund, er der nogle ting, du kan gøre for at få det til at stoppe. Det vigtigste er at være konsekvent i din træning og at øve ofte, så din hund reagerer konsekvent.