Trulli

Det er godt at være kreativ. For nogle kommer det af sig selv. Du skal måske være kreativ på jobbet. Du kan også have en kreativ hobby. Så får du automatisk lidt kreativitet ind i din hverdag. Men hvorfor ikke skabe mere kreativitet?

Kreativitet er noget, der skal trænes. Det er som en muskel. Jo mere du prøver at være kreativ, jo bedre bliver du til at være det. Du vænner din hjerne til at tænke kreativt.

Vil du gerne være mere kreativ, så må du tænke kreativitet ind i flere aspekter af dit liv. Der er ingen grænser. Alt kan gøres på en mere kreativ måde.

Malet ansigt og hånd

 

De små og store ting

Du kan gøre de helt små ting på en anden måde. Børst dine tænder med den anden hånd, end du plejer. Find på en ny måde at tage tøj på. Tag en anden rute til dit arbejde. Prøv en ny slags kaffe eller te, og lav noget nyt til aftensmad. De helt små ting kan være sjove at gøre på en anden måde.

Du kan også tage fat i større ting. Er du ikke i forvejen kreativ på dit arbejde, så prøv at blive det. Indfør lidt kreativitet i parforholdet, og prøv analsex med din partner. Vær kreativ sammen med dine børn. Tænk i nye baner med din økonomi.

Der er et utal af opgaver i hverdagen, der kan gøres mere kreative. Det er bare et spørgsmål om, at du kommer i gang. Du kan udvælge et par ting at starte med. Så kan du langsomt bygge mere på.

Kreativ hjerne kedelig hjerne

Hvorfor kreativitet er så godt

Men hvorfor skal du bruge så meget energi på at være kreativ? Du kan jo godt leve et fint liv uden ret meget kreativitet.

Ja, det kan du da. Dit liv bliver bare bedre, når du er kreativ. Kreativitet fører mere kreativitet med sig, og det får dig ind i en god cirkel.

Når du bliver mere kreativ på arbejdet, bliver du nok mere effektiv. Du finder smartere måder at løse opgaverne på. Det gælder også i dit privatliv. Din hjerne har også gavn af at tænke i nye baner. Det er god hjernetræning.