Trulli

Coronaen gjorde sit uønskede indtog i Danmark tilbage i foråret 2020, og det betød for mange danskeres vedkommende, at deres hverdag blev vendt på hovedet. 

Imidlertid betød det også, at man til daglig pludselig skulle være ekstra opmærksom på hygiejne og i særdeleshed i forbindelse med hænderne. 

Håndsprit blev et ord, der efter kort tid lå på alles læber, og øvrige værnemidler blev gradvist mere og mere udbredte – og det var ikke tilfældigt, for værnemidler er vigtige i flere sammenhænge.

person rengør overflade

Som privatperson

Værnemidler er ikke bare vigtige for det personale, der arbejder i sundhedssektoren eller på test- og vaccinationscentre, de er i den grad også vigtige for privatpersoner. 

Håndsprit, mundbind, visirer og engangshandsker er blandt de mest udbredte værnemidler, der alle har til formål at beskytte sin bruger mod den smitsomme coronavirus. 

Derfor skal man som privatperson altid sørge for at have et lille lager af de forskellige ting derhjemme, så man ikke pludselig står og mangler eksempelvis et mundbind, så man ikke kan komme ud og handle ind. 

På arbejdspladsen

Det er vigtigt at have tryghed, når man går på arbejde, og derfor er værnemidler centrale elementer på en god arbejdsplads, mens coronaen stadig raser. 

Man skal ikke være bange for at blive smittet, når man går på arbejde, og derfor skal man, hvis man har ansvar for nogle ansatte, sørge for at få købt rigelige mængder af eksempelvis håndsprit og plexiglas ind. 

Det vil ikke kun resultere i mere trygge medarbejdere, det vil også resultere i øget effektivitet, fordi utrygheden ikke gnaver i de ansattes baghoveder. 

Som chef eller som den, der er ansvarlig for værnemidler, skal man altid sørge for at imødegå sine ansattes behov, så de får lyst til at gå på arbejde og føler sig tilpasse på arbejdspladsen. 

Skal du have gæster?

Værnemidler er også vigtige at få købt, hvis man skal have gæster på besøg i disse tider. 

Selvom mange har meget begrænset social omgang, er det ikke usædvanligt med nogle få gæster, som typisk vil være ens nærmeste relationer. 

I de tilfælde skal man som vært sørge for, at der er sikre og trygge rammer for gæsterne, så de kan slappe af og nyde aftenen. 

Det skal ikke være gæsternes ansvar at sikre diverse værnemidler, hvor især håndspritten er vigtig, for det kan hurtigt udvikle sig til unødigt akavede situationer, hvor den ene part ikke føler sig ordentligt tryg.